İran ve Türkiye arasında kültürel ilişkilere vurgu

  • 17 Eylül 2019
  • 1.277 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye arasında kültürel ilişkilere vurgu

İran İslami ilişkiler ve kültür teşkilatı başkanı Ebuzer İbrahimi Türkman, Türkiye kültür ve turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere dikkat çekti

Şebistan haber ajansının bildirdiğine göre İran cumhurbaşkanı Ruhani ile birlikte Türkiye’yi ziyaret eden İran İslami ilişkiler ve kültür teşkilatı başkanı ve aynı zamanda 27. İran ve Türkiye karma ekonomi komisyonu toplantısının kültür ve turizm komitesi başkanı Ebuzer İbrahimi Türkman, Türkiye kültür ve turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Söz konusu görüşmede İran ve Türkiye’nin kültürel ilişkilerinin mazisine dikkat çeken Türkman, iki ülkenin kültür alanında yüksek kapasiteleri dikkate alınarak, ikili kültürel ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkman açıklamasının devamında iki ülkenin film ve dizi alanındaki yüksek kapasitesine dikkat çekerek, ortak film yapımı ve film haftaları etkinliklerinin düzenlenmesi teklifinde bulundu.

Söz konusu görüşmede Türkiye kültür ve turizm bakanı Ersoy, İran’lı tarafın 2021 yılının İran ve Türkiye kültür yılı olarak adlandırılması yönündeki teklifini sıcak karşılayarak, bu yönde gerekli planlamaların yapılması bağlamında ortak komite kurulması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.