İran ve Türkiye iktisadi işbirliğini geliştiriyor

  • 16 Aralık 2014
  • 1.034 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye iktisadi işbirliğini geliştiriyor

Tahran  ticaret, sanayi, maden ve tarım odası uluslararası işler yardımcısı  Muhammed Rıza Bahtiyari, İran ve Türkiye arasında iktisadi ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyledi.

Türkiyeli sanayicilerden oluşan bir heyete görüşmesinde,  bu açıklamayı yapan Bahtiyari, iki ülke arasında ticaret hacminin 2020 yılına kadar 30 milyara yükselmesi gerektiğini  belirterek bu doğrultuda iki ülke işadamları ve sanayicileri ile yetkililerine önemli görev düştüğünü söyledi.

Tahran  ticaret, sanayi, maden ve tarım odası uluslararası işler yardımcısı  Muhammed Rıza Bahtiyari, iki ülke arasında tercihli ürünler listesine 120 kalem ürünün girdiğini belirterek bu uygulamaya da 2015 yılı itibariyle başlanacağını söyledi.

Bu arada sözkonusu görüşmede Türkiye büyükelçiliği ticari ateşe de, Tahran ticaret odasının iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine dair çabalarını  överken bu çabaların, iki ülke arasında ticaret hacmi için belirlenen 30 milyar dolar rakama ulaşılmasında önemli olacağını  söyledi.

Sözkonusu Türkiye sanayicileri heyetinin başkanı da, İran’da bulundukları süre içinde  İran’da ticari, iktisadi, sanayi ve yatırım imkanlarını değerlendireceklerini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.