İran ve Türkiye’nin ortak sınırlarının korunmasına vurgu

  • 11 Mart 2018
  • 1.350 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye’nin ortak sınırlarının korunmasına vurgu

Güvenlik İşlerinden Sorumlu İran İçişleri Bakan Yardımcısı ile Türkiye İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, telefonla bölgenin güvenlik durumu hakkında görüş teatisinde bulundular.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Güvenlik İşlerinden Sorumlu İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari ve Türkiye İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce telefon görüşmesinde iki ülke bakanları arasındaki iyi ilişkilerden dolayı memnun olduklarını dile getirerek, İran ile Türkiye arasında güvenlik alanında imzalanan anlaşmanın uygulanması doğrultusunda ortak güvenlik çalışma gruplarının oturumlarında alınan kararların hayata geçirilmesine vurgu yaptılar.

Görüşmede ayrıca iki taraf, ortak sınırların korunması zaruretine ve iki ülke sınır güvenlik yetkilileri ve diğer siyasi ve askeri yetkililerinin tanımlanmış çalışma grupları çerçevesinde görüşmelerine vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.