İran ve Yemen İlişkilerinin Geliştirilmesine Vurgu

  • 22 Kasım 2020
  • 877 kez görüntülendi.
İran ve Yemen İlişkilerinin Geliştirilmesine Vurgu

İran’ın Yemen Büyükelçisi, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin geliştiğini vurguladı.

İSNA’ya göre, İran’ın Yemen Büyükelçisi Hasan İrlu , Cumartesi günü Yemen Parlamento Başkanı Yahya Ali el-Rai ve birkaç Yemenli temsilciler ile Sana’daki görüşmesinde iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere değindi. İki millete hizmet etmenin karşılıklı olarak yararlı olacağını vurguladı.
İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşılayan Yemen Parlamentosu Başkanı, “İran, Suudi-ABD koalisyonunun yaptırımlarına rağmen Büyükelçisini Sana’ya gönderen ilk ülkedir” dedi.

El-Rai, Yemen halkının Suudi koalisyonunun saldırganlığına karşı direnmeye devam edeceğini söyleyerek, uluslararası toplumun Yemen halkına yönelik baskı ve Suudi koalisyonunun saldırganlığına ilişkin hesaplarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
İran ile Yemen arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğine değinen Yemen Parlamentosu Başkanı, “Ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile her alanda ilişkileri güçlendirmek istediğini” belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.