İran ve Zimbabwe ilişkilerini geliştiriyorlar

  • 29 Haziran 2017
  • 1.189 kez görüntülendi.
İran ve Zimbabwe ilişkilerini geliştiriyorlar

İran İslam Cumhuriyetinin Zimbabwe büyük elçisi ile bu ülke ulaştırma ve alt yapı bakanı bir araya gelerek iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi yollarını incelediler.

İRNA’nın verdiği habere göre İran’ın Hararedeki büyük elçisi Ahmet İrfaniyan dün Zimbabwe uluştırma ve alt yapı bakanı Joram Gumbo ile görüştü. Bu görüşmede İran elçisi, Zimbabwe’nin Afrika kıtasında İran’ın en yakın dostlarından olduğunu bildirerek Tahran’ın Harare ile ilişkilerine büyük önem verdiğini bildirdi.

İrfaniyan, İran’ın tüm alanlarda ikili ilişkileri daha da geliştirmeye hazır olduğunu, bu doğrultuda Zimbabwe’de alt yapının oluşturulması, demir yolu ve köprü inşaatları ve otobanlar inşaatında kendi hizmetlerini bu ülkeye aktarabileceğini bildirdi.

Zimbabweli bakan ise ülkesinin İran ile işbirliğinden büyük onur duyduğunu ve ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesinden yana olduklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.