İran, Yemen milletvekillerinin meclisin çalışmalarını yeniden başlatma kararını olumlu karşıladı

  • 15 Ağustos 2016
  • 825 kez görüntülendi.
İran, Yemen milletvekillerinin meclisin çalışmalarını yeniden başlatma kararını olumlu karşıladı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Yemen halkı milletvekillerinin parlamentonun çalışmalarını yeniden başlatma kararının sorumluluk duygusu taşıyan bir karar olduğunu bildirdi.

Mehr Haber Ajansının Bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Yemen şartlarını olumlu niteleyerek, halkın seçmiş olduğu milletvekillerinin parlamentonun çalışmasını yeniden başlatma kararlarının akıllıca ve olumlu bir adım olduğunu ve bu kararla ülkenin siyasal ve yasal boşluklarının doldurulmasının mümkün olabileceğini bildirdi.

Yabancıların Yemen’e yönelik askeri saldırılarının bu ülkeye çok büyük kayıp verdiği ve bu savaşın durdurulması yönünde uluslararası alanda ciddi her hangi bir girişimin yapılmadığı bir ortamda Yemenli milletvekillerinin parlamentonun çalışmalarını yeniden başlatarak etkili bir rol ifa etmeleri yönündeki kararının akıllıca bir karar olduğunu belirten Behram Kasımi, bununla saldırganların Yemen halkının iradesi karşısında daha çabuk teslim olmalarının sağlanabileceğini ve sorunların giderilebileceğini hatırlatarak, İran İslam Cumhuriyetinin, savaş ve şiddete kesinlikle karşı olduğunu, şiddetle bir halkın iradesine gem vurulamayacağına taa başından beri inandığını ve bu krizin derhal sonlandırılması ve Yemen halkının iradesinin kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.