İran’da Devlet Haftası Kutlanıyor

  • 23 Ağustos 2016
  • 773 kez görüntülendi.
İran’da Devlet Haftası Kutlanıyor

İran İslam Cumhuriyetinde Devlet Haftası etkinlikleri, bugün Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu üyelerinin İslam İnkılabı Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni Türbesi’ni ziyaret etmesiyle başladı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Ali Recai ve Başbakan Muhammed Cevad Bahüner 1981 yılında Başbakanlık ofisine terör örgütü Münafıkların yerleştirdiği bombanın patlaması sonucunda şehit oldular. İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bakanlarıyla birlikte, devlet haftasının ilk gününde, Rahmetli İmam Humeyni’nin türbesini ziyaret ederek, İslam İnkılabı Kurucusuna saygı duruşunda bulundu ve ülküleriyle biat tazeledi.

Rahmetli İmam Humeyni’nin hedef ve ülküleriyle biat tazeleyen Ruhani, kameraların önüne geçerek, bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün  hükümetin rahmetli İmam Humeyni’nin yoluna devam etmeyi ve İslam İnkılabı Rehberi’ne tabii olmayı irade ettiğini ifade ederek, büyük, anlayış ve cesaret sahibi bir milletin güçlü bir liderin yanında küresel komploya karşı zafer elde edebildiğini belirtti.

Devlet Haftası’nın ilk gününde açıklama yapan Cumhurbaşkanı, bugün hükümetin rahmetli imamın yolunun millet, ümmet ve dünyayı  hak yolunda büyük hedeflerine vardırabileceğini kanıtlamak istediğini ifade etti.

İmam Humeyni, İslam İnkılabı ve kutsal savunma şehitleri ve ülkeye hizmetin iki simgesi olan şehit Recai ve Şehit Bahüner’i selamlayan ve rahmetle anan Ruhani, İmam Humeyni’nin küresel emperyalizm, Siyonistler, bölge ve dünyadaki uşaklarına vurduğu darbenin 38 yılın ardından hala onlar için unutulmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümetin bu yılki hedefinin direniş ekonomisini uygulamak olduğunu belirterek, enflasyonun İran’da yıllar sonra tek hanelik olduğunu ve yüzde 9’un altına düştüğünü ve ekonominin yılın ilk 3 ayında 4.4 oranında büyüdüğünü sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı İran’ın tarihinde ilk kez zenginleştirilme materyaller sattığını hatırlatarak, bugün halk aleyhinde çıkarılan bütün kararnamelerin de geride kaldığını ve İran halkı ve ekonominin etrafındaki yaptırım duvarının yıkıldığını kaydetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.