İran’da dini azınlıkların haklarına tam riayet ediliyor

  • 17 Mart 2016
  • 796 kez görüntülendi.
İran’da dini azınlıkların haklarına tam riayet ediliyor

İran Yargı kurumu insan hakları kurulu uluslararası işler yardımcısı Kazım Garibabadi, İran’da azınlıkların haklarına tam olarak riayet edildiğini ve bunun zaten İran anayasasında yer aldığını söyledi.

Kazım Garibabadi, bir heyet başkanlığında İsviçre’ye giderken dün İnsan Hakları Şurası’nın 31. oturumunda yaptığı açıklamada, İran anayasasına göre, hristiyanlar, yahudiler, zerdüştiler’in azınlık olarak resmen tanındığını ve bunların İran’ın diğer vatandaşları gibi her türlü haklara sahip olduklarını söyledi.

İranlı yetkili, İran’daki azınlıkların dini özgürlüklerinin yanısıra, kültürel, sosyal, iktisadi, siyasi ve medeni haklara sahip olduklarını söyledi.

Garibabadi, İran’daki dini azınlıkların normal okulların yanısıra kendilerine ait özel okullar gibi imkanlara sahip olduklarını söyledi.

Garibabadi, dini azınlıkların eşit haklara sahip olduklarını ve dini azınlıkların her türlü dini ibadet ve kültürlerini yapma serbestine de sahip olduklarını söyledi.

Bu arada İran meclisinde dini azınlıkların temsilcileri olarak milletvekilleri de bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.