İran’da düşen yolcu uçağı yolcularının naaşları intikal ediliyor

Geçen pazar günü İran’da bir yolcu uçağının düşmesi ve uçağın kalıntılarının tespit edilmesi ve yolcuların cenazelerinin bulunmasının ardından, yolcuların Dena dağı tepesinden cenazelerinin intikali başladı.
İran Kızılay Kurumu ilk yardım işlerinden sorumlu yardımcısı Şahin Fethi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kızılay Kurumu ve Yerel ekiplerin yolcu cenazelerini intikal için uçağın düştüğü yerde bir araya geldiklerini ve bölgede helikopterin inmesi veya uçması için hava şartlarının olmadığını ve bundan dolayı cenazelerin sözkonusu ekipler tarafından intikal ettirileceğini söyledi.
Bu arada bölgede arama yapan dağcıların daha önce düşen uçağın 30 yolcusunun cenazesini buldukları bildirilmişti.
İran’ın güney batısında yer alan Kohgiluye ve Boyirahmed acil tedaviler ve hadiseler merkezi başkanı Celal Puranferd yaptığı açıklamada, ”adli tıp ve diğer sağlık kurumlarının ekiplerinin hadise mahallinde olduklarını’ söyledi.
Bu arada İran ordusu kara kuvvetleri komutanı vekili tuğgeneral Nuzer Nimeti de, ”İran ordusu güçlerinin uçağın düştüğü bölgede yardım ekipleriyle birlikte gerekli olduğu sürece kalacağını’ söyledi.
Bilindiği gibi Asuman Hava Yolları Şirketi’ne ait bir yolcu uçağı geçen Pazar günü Tahran’dan Yasuç kentine uçuş gerçekleştirirken Denakuh bölgesinde düşmüştü. Uçaktaki 66 yolcu ve mürettabattan kurtulan olmadı.