İran’da düzenlenen 11. Uluslar arası Mehdeviyet Doktrini Semineri sona erdi

  • 02 Haziran 2015
  • 828 kez görüntülendi.
İran’da düzenlenen 11. Uluslar arası Mehdeviyet Doktrini Semineri sona erdi

İran’da 11. Uluslar arası Mehdeviyet Doktrini Semineri okunan Kuranı Kerim ile sona erdi.

İSNA’nın haberine göre, dün İran ve 80 ülkeden   araştırmacı, uzman ve düşünürlerin   katılımıyla düzenlenen  seminerde,   son çeyrek yüzyılda  dini ve siyasi gelişmeler konusu masaya yatırıldı.  Düşünürler,  İslami kimlik ve medeniyete dönmenin ve müslümanların kendilerine inanmaları gerekliliğine vurgu yapan görüşlerini bildirdiler.

Seminerin  kapanışında yayınlanan bildiride, terör örgütü IŞİD ve El’Kaide gibi örgütlerin  son yıllarda  yaptıklarına dikkat çekilirken, ‘bu örgütlerin  müslümanlar aleyhinde verdikleri bu zarar ve girişimler olmasaydı, müslümanlar  hızlı bir şekilde İslami kültüre  geri döner ve İslam ümmeti bilinci de güçlenirdi’ ifadesi yer aldı.

Bildiride, müslümanların kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya, Hind kıtasına kadar  tekfircilerin cinayet, şiddet, kan dökme  girişimleriyle karşı karşıya olduğu ama maalesef  tekfirci grupların,  İslam dinini de  yaptıkları girişimlerle  karaladıklarına  yer verildi.  Bildiride, ayrıca tekfirci grupların müslümanlar arasında Sünni ve Şii şeklinde  mezhep çatışması için ayrıca  çaba gösterdiklerine dikkat çekildi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.