İran’da münafıkların attığı bir iftiranın daha yalan olduğu ortaya çıktı

  • 06 Kasım 2022
  • 77 kez görüntülendi.
İran’da münafıkların attığı bir iftiranın daha yalan olduğu ortaya çıktı

İran nüfus idaresi, Jina isminin tescili yasağına ilişkin iddiaların aksine, İran’da şu anda 6.268 Jina ismi bulunduğunu açıkladı.

Son zamanlarda, BM İran İşleri Özel Raportörü, sahte ve gerçek olmayan bir raporda, İran’ın nüfus kayıt sisteminin Mehsa  Emini’nin “Jina” adını kaydetmesine asla izin vermediğini iddia etti.

İran’da son zamanlarda Mehsa Emini’nin ölümü bahanesiyle çıkan isyanlar, bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’nin dış düşmanlarının bunu İran’ın içişlerine karışmak ve daha fazla isyanı kışkırtmak için bir fırsat olarak kullanmasına neden oldu.

Son isyanlarda Amerika’nın ve bazen Avrupa’nın siyasi liderleri, onların medyası ve Batı’nın desteklediği Farsça kanallar, araştırılmakta olan trajik bir olayı suiistimal ederek,  güvenliği bozanlara destek verdi. Aynı zamanda milyonlarca İranlı, İslam nizamını ve ülkesini desteklemek için ülkenin cadde, sokak ve meydanlarına çıktı ve kaosa şiddetle karşı çıktığını bildirdi.

İranpress’e göre, İran nüfus idaresi, BM İran İşleri Özel Raportörü’nün iddiasını yalanladı ve bu ismi seçmenin veya Jina olarak değiştirmenin önünde bir engel olmadığını belirterek İran’da halihazırda 6268 kişinin ‘Jina’ ismine sahip olduğunu, bunun 2018’nin Kürdistan eyaleti, 297’sinin Sakız kentinde olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.