İran’dan ABD’nin nükleer kısıtlamaları askıya almasına yönelik açıklama

  • 20 Eylül 2017
  • 994 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’nin nükleer kısıtlamaları askıya almasına yönelik açıklama
İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı, ABD’nin bazı yaptırımları askıya alma kararını uzatmasının nükleer anlaşma kapsamında gerçekleştiğini açıkladı.

İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD’nin İran’ın nükleer programıyla ilgili yaptırımları askıya alma kararının uzatılmasını değerlendirerek, “İran’a karşı uygulanan yaptırımları askıya alma kararının 120 gün daha uzatılması önemli bir konu değil, zira onlar bir önceki hükümetin politikasını izliyor. Bunun yanı sıra kısıtlamaların askıya alınması nükleer anlaşma kapsamına giriyor” ifadelerinde bulundu.

ABD yönetiminin bu kararı almadığı takdirde tam anlamıyla nükleer anlaşma ihlalini gerçekleştireceğini ifade eden Burucerdi, “Bu kararın uzatılmaması durumunda ABD kendisi zararlı çıkacak” değerlendirmesini yaptı.

Son günlerde ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer programıyla ilintili yaptırımları askıya alma kararını 120 gün daha uzatırken füze programına karşı yeni kısıtlamalar getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.