İran’dan BM’nin İran’da insan hakları konusundaki raporuna tepki

  • 06 Mart 2018
  • 1.089 kez görüntülendi.
İran’dan BM’nin İran’da insan hakları konusundaki raporuna tepki

BM İran’da insan haklarıyla ilgili yayınladığı raporda adeta düşmanca bir tutum sergiledi ve asılsız iddialarla İran’a yönelik suçlamalarını sürdürdü.

Reuters’in haberine göre, BM, İran’da insan hakları konusunda hasmane tutumunun devamında, BM’nin İran’da insan haklarıyla ilgili olarak Pakistan asıllı Asıme Cihangir’in yayınladığı rapora atıfta bulunarak İran’la ilgili asılsız iddiaları ve suçlamaları tekrarladı.

Asıme Cihangir’in İran’la ilgili raporunda İran’da bir kaç hafta önce karışıklık ve huzursuzluk çıkaranların ve ülkenin güvenliğini bozanların tutuklanması eleştirildi.

Asıme Cihangir, ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin sapık ve eşcinsellikle ilgili kanunlarını da sorguladı.

Sözkonusu roportör bu zamana kadar İran’la ilgili yayınladığı raporlarda  açık bir şekilde İran düşmanlığı sergileyerek asılsız iddia ve yalan haberleri kaynak göstermiş ve bu arada casusluk suçundan tutuklanan çifte vatandaş bazı İranlılara da sahip çıkmış ve onların tutuklanmasına sert tepki göstermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.