İran’dan küresel siber saldırılarıyla ilgili açıklama

  • 14 Mayıs 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
İran’dan küresel siber saldırılarıyla ilgili açıklama

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, son günlerde geniş çapta gerçekleşen küresel siber saldırıyla ilgili hasar gören bazı verileri geri getirme olanaklarına sahip olduklarını açıkladı.

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, son günlerde geniş çapta gerçekleşen küresel siber saldırıyla ilgili, “Bu virüsün 90 ülkeyi bulaştırmasıyla yüksek bir yayılım hızına sahip olması bunun bazı devlet tabanlı istihbarat merkezlerine bağlı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca bu virüsün ABD hariç Doğu ve Avrupa ülkelerini hedef alması da onun kökünün ABD’ye dayandığını ispatlıyor” şeklinde konuştu.

General Celali İran’da bu virüse bulaşan sistemlerle ilgili net bir bilgi olmadığına işaret ederek, şöyle dedi: Konuyu takip eden bazı ululslararası merciler, İran’ın bu alanda 15’inci sırada yer aldığını belirtiyor. Fakat yetkililerimiz, zarar gören bilgisayarları sistem dışı bırakıp FETA Polisiyle Sivil Savunma Kurumu’na bildirmeleri gerekiyor. Zira kurumumuz hasar gören bazı verileri geri getirme olanaklarına sahiptir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.