İran’dan nükleer silahların yasaklanmasına tam destek

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
İran’dan nükleer silahların yasaklanmasına tam destek

Nükleer silahların yasaklanmasına dair yapılan Müzakere Konferansı’na katılan İranlı heyet, nükleer silahların tamamen imha edilmesini desteklediğini açıkladı.

Nükleer silahların yasaklanmasına dair hukuki belge düzenleme amacıyla yapılan Müzakere Konferansı’na katılan İranlı heyet, nükleer silahların tamamen imha edilmesi yönünde ulslararası arenada yapılan her türlü çabaya destek verdiğini bildirdi.

3 haftalık bir sürede BM’nin binasında yapılan Konferansta, Nükleer Silahları Yasaklama Sözleşmesi onaylandı.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Rıza Necefi, bu sözleşmenin onaylanmasıyla ilgili, “İran tüm gücüyle, sözleşme gereği nükleer silahlara ilişkin her çeşit sahiplenme, kullanma veya kullanmaya tehdit girişiminin yasaklanmasını destekliyor” açıklamalarında bulundu.

İran’ın kendisinin de kitlesel imha silahlarının kurbanlarından olduğunu hatırlatan Necefi, İslam İnkılabı Rehberi’nin bu tür silahların kullanılmasının haram olduğuna dair verdiği fetvasına da işaret ederek, sözleşmenin metninde dini alimlerin de bu yönde sahip olduğu önemli rollerine değindiği için Konferansı takdir etti.

Ortadoğu gibi hassas bir bölgede Siyonist Rejim’in donandığı nükleer silahların büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten İran’ın BM Daimi Temsilcisi, sözlerini şöyle sürdürdü: İran’ın Ortadoğu’da nükleer silahlardan yoksun bir bölge oluşturma yönünde sunduğu önerileri de bu sözleşmenin uygulamaya girmesiyle ilişkilidir.

Bunlara ilave olarak, nükleer silahlara sahip veya onların himayesi altında olan ülkeler, sözü geçen Konferans’a katılmama kararı almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.