İran’ın BM temsilcisi: Devletler terör eylemleri konusunda duyarlı olmalı

  • 13 Ekim 2015
  • 795 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilcisi: Devletler terör eylemleri konusunda duyarlı olmalı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler nezdindeki daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, BM Genel Kurulu Hukuk Komitesi Oturumu’nda Bağlantısızlar Hareketi adına bir konuşma yaparak, “Terör eylemleri düzenlemek amacıyla diğer ülkelere giden teröristlerin sayısının artması endişe vericidir. Devletler bu konuya karalılıka yaklaşmalılar” dedi.

Terörizmin hiçbir kavım, millet ve mezheple ilgili olmadığını belirten Gulamali Hoşru, “Bağlantısızlar Hareketi bütün terör eylemlerini uluslararası yasalara aykırı bilmekle terörizmi şiddetle kınamaktadır” diye ekledi.

İran’ın BM nezdindeki daimi temsilcisi, “Bağlantısızlar Hareketi, bütün devletlerden terörizme siyasi, mali ve manevi destek vermekten çekinmelerini talep ediyor. Bu Hareket, bütün ülkelerden uluslararası taahhütlere bağlı kalmalarını istiyor” açıklamasını yaptı.

Gulamali Hoşru, terörizmle ciddi mücadele için bütün devletlerin yasal ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayarak, teröristlerin faaliyetlerini dikkate alıp onları kendi ülkelerine geri döndermek hususunda bütün devletlerin girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.