İran’ın İsveç büyükelçiliği Stockholm’daki son terör saldırısını kınadı

  • 10 Nisan 2017
  • 1.275 kez görüntülendi.
İran’ın İsveç büyükelçiliği Stockholm’daki son terör saldırısını kınadı

İran’ın İsveç büyükelçiliği, pazar günü yayınladığı bildiride, Stockholm’da son terörist saldırıyı kınadı ve bu ülkenin halkını ve devletine taziyelerini bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, İran büyükelçiliği bildirisinde, İsveç halkı ve devleti ile dert ortaklığında bulunulurken, İran’ın hiç bir ayrım gözetmeksizin terörist saldırıları kınadığına yer verildi.

Bu arada Stockholm mahkeme hakimi yaptığı açıklamada, terörist saldırıyla ilgili olarak ikinci zanlının isminin açıklanmadığını belirterek, sözkonusu kişinin  cinayetle ilgili olarak sorgulandığını bildirdi.

İsveç emniyet genel müdürü de dün yaptığı açıklamada, cuma günü düzenlenen  saldırının terör saldırısı olabileceğini bildirmiş ve zanlının 39 yaşında Özbek asıllı olduğunu ve bu kişinin IŞİD gibi radikal ve terör örgütleriyle irtibatının olabileceğini ve 2014 yılında İsveç’ten daimi ikamet talebinde bulunduğunu duyurmuştu.

Bu arada polisin başkentte meydana gelen iki saldırıyla ilgili olarak 4 kişiyi sorguladığı bildiriliyor.

Polis, sorgulanan 4 kişiden birinin İsveç, bir kişinin Britanya ve bir kişinin Belçika uyruklu olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.