İran’ın kültür ataşeliğinden Irak’a takdir mesajı

  • 05 Eylül 2023
  • 108 kez görüntülendi.
İran’ın kültür ataşeliğinden Irak’a takdir mesajı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’taki kültür ataşesi, bu ülke halkının Hüseyni Erbain ziyaret yolculuğundaki çabalarını takdir etti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’taki kültür ataşesi Golamrıza Abazeri, X sosyal ağındaki sayfasında, İranlı ziyaretçilere sürekli desteklerinden dolayı Irak hükümetine ve Irak halkına şükranlarını bildirdi.

Daha önce İran’ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Kazım Al-i Sadık, İmam Hüseyin –as- ziyaretçilerine sevgiyle ve içtenlikle hizmet eden ve onları ağırlayan Irak hükümetine ve halkına şükranlarını dile getirdi.

Ehlibeyt İmamlarının üçüncü ve cennet gençlerinin efendisi hz. İmam Hüseyin’in –as- şehadetinden 40 gün sonra, 20 Safer’e denk gelen gün, Erbain günüdür.

Hk 61 yılında böyle bir günde Kerbela esirlerinin, Şam’dan dönerken Kerbela’da İmam Hüseyin’in (a.s) türbesini ziyaret ettikleri gün olarak biliniyor.

Bu günün özel merasimlerinden biri, Müslümanların Kerbela’ya doğru birkaç gün süren yürüyüşün ardından İmam Hüseyin (as) türbesini ziyaret etmeleridir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.