İran’ın Şam Büyükelçisi: İran tecrübelerini Suriye’ye aktarmaya hazır

  • 11 Şubat 2019
  • 1.479 kez görüntülendi.
İran’ın Şam Büyükelçisi: İran tecrübelerini Suriye’ye aktarmaya hazır

İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye Büyükelçisi, İslam Cumhuriyeti’nin tüm alanlardaki tecrübelerini Suriye hükümetine ve halkına aktarmaya hazır olduğunu söyledi.

İRNA’ya göre, İran’ın Suriye büyükelçisi Cevad Türkabadi, Şam’da İslam Devrimi zaferinin 40. yıldönümü vesilesiyle bir konferansta yaptığı açıklamada, İran’ın ve Suriye’nin 40 yıllık bir koalisyon ve müttefiklerinin olduğunu belirterek iki ülke halkı ve devletlerinin stratejik ilişkilere ve bağlara sahip olduklarını söyledi.

İran’ın Suriye büyükelçisi, İran’ın Suriye’ye desteğinin kesin ve ilkeli bir konum olduğunu belirterek, İslam Cumhuriyeti’nin, Suriye’deki düşmanların komplolarıyla mücadele ettiğini ve Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini bildirdi.

Türkabadi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye krizini siyasal yollarla çözme konusundaki olumlu rolüne dikkat çekerek; İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’nin kaderinin bu ülke halkı tarafından herhangi bir dış müdahale olmaksızın belirlenmesi gerektiğine inandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.