İran’ın Tacikistan büyükelçiliği: Tefrika çıkarmaya dayalı girişimler iki ülke çıkarlarına uygun değil

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.176 kez görüntülendi.
İran’ın Tacikistan büyükelçiliği: Tefrika çıkarmaya dayalı girişimler iki ülke çıkarlarına uygun değil

İran İslam Cumhuriyetinin Tacikistan’daki büyükelçiliği, yayınladığı bildiride, Tacikistan devlet televizyonunda İran karşıtlığı ve temelsiz iddiaların yayınlanmasının tefrika çıkarmaya dayalı bir girişim olduğu ve aynı zamanda iki ülkenin çıkarlarının lehine olmadığına vurgu yapıldı.

Tacikistan içişleri bakanlığı son zamanlarda bir belgesel yayında, İran’ın 90’lı yıllarda Tacikistan’ın içişlerine müdahale ettiğini iddia etti.

Habere göre, İran büyükelçiliği bildirisinde, Tacikistan’ın bu iddiası yalanlanırken, ”bu belgeselin yapımcılarının bu filmle,  İran ve Tacikistan halkları arasında tarihi dostluk, medeniyet ve kültürel bağları tahrip etmede başarılı olamayacaklarına yer verildi.

İran büyükelçiliği, ayrıca Tacikistan halkının İran İslam Cumhuriyetini, Tacikistan’ın  barışın asli hamilerinden ve garantörlerinden olduğunu ve 90’lı yıllarda Tacikistan’da iç savaşların son bulması için  çatışan taraflar arasında müzakerelere ev sahipliği yaptığını unutmayacağını kaydetti.

Sözkonusu bildiride, İran’ın Tacikistan’ın altyapı tesislerinin yapımı, sağlık hizmetlerinin sunulması, spor merkezlerini kurması, üniversite merkezlerinde Tacik gençler için öğrenimi, Tacikistan’ın ilmi merkezleri ve üniversitelerine yardımı, bu ülkede onlarca meslek merkezlerinin oluşturulması ve buraların gerekli teçhizatlarla donatılmasının Tacikistan’da güçlü ve kalıcı bir güvenliğin sağlanması ve bağımsızlığının korunması ve kalkınmasının güçlendirilmesi için atılan atımların ötesinde olmadığına vurgu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.