İran’ın üç adasının hakimiyetine vurgu

  • 25 Ekim 2016
  • 943 kez görüntülendi.
İran’ın üç adasının hakimiyetine vurgu

Cenevre’de Uluslararası Parlamentolar Toplantısı’ndaki İran parlamento heyeti, Ebu Musa, Küçük Tonb ve Büyük Tonb adalarının İran’ın ayrılmaz topraklarının bir bölümü olduğunu vurguladı.

Cenevre’de Uluslararası Parlamentolar Toplantısı’ndaki İran parlamento heyeti başkanı milletvekili  Mustafa Kevakebiyan, B.A.Emirlikleri  temsilcisinin İran’ın toprakları aleyhindeki temelden yoksun iddialarının  uluslararası  hukukun temeline, BM bildirgesine ve komşuluk ilişkilerine  aykırı olduğunu söyledi.

Mustafa Kevakebiyan, İran İslam Cumhuriyetinin sözkonusu adaların İran’ın ayrılmaz toprak bütünlüğünün bir parçası olduğunu her zaman vurguladığını bildirirken, Fars Körfezi’nde barış ve sebatın sağlanması için de İran’ın  ilkeli siyasetleri çerçevesinde  bölgedeki komşu ülkelerle  işbirliğine hazır olduğunu  ve İran’ın güven sağlanması için de ciddi çaba gösterdiğini söyledi.

İran parlamento heyeti başkanı, sözkonusu adalar konusunda yanlış anlamanın giderilmesi konusunda İran’ın B.A.Emirlikleri ile görüşmelere hazır olduğunu ama bu adaların İran’ın hakimiyetinde olduğunun ise  tartışılmaz  bir konu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.