İran’ın uyuşturucu madde ile mücadelede insani bakışı

  • 17 Ocak 2017
  • 1.002 kez görüntülendi.
İran’ın uyuşturucu madde ile mücadelede insani bakışı

İran emniyeti sınır güçleri komutanı tuğgeneral Kasım Rızai, İran’ın uyuşturucu maddeyi bütün ülkeler için yıkıcı bildiğini belirtirken, uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı çok ciddi mücadele ettiğini söyledi.

Tuğgeneral Kasım Rızai,  dün Tahran’da Almanya federal polis başkanı Diter Romen ile görüşmesinde,  İran’ın uyuşturucu madde ile mücadelede bu zamana kadar en az 3500  şehit verdiğini ve bu rakamın en az üç katı güvenlik gücünün yaralandığını belirterek, İran’ın Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerle sınırlarının olmasının uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadelesini zaruri hale getirdiğini ve İran’ın  bundan dolayı sözkonusu ülkelerle ortak sınırlarında bu zamana kadar bu konu ve terörizmle  kararlı mücadelesini bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Alman  yetkili de, İran İslam Cumhuriyetinin  uyuşturucu madde ile mücadelesinin  aynı zamanda Avrupa’ya gelecek  olan uyuşturucu maddenin önlenmesi manasına geldiğini bildirdi ve bundan dolayı teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.