İran’la ilgili gerçeklerin yansıtılması İran’ın BM’den beklentisidir

  • 06 Mart 2018
  • 984 kez görüntülendi.
İran’la ilgili gerçeklerin yansıtılması İran’ın BM’den beklentisidir

Muhammed Sultanifer, İran’ın BM’den beklentisinin, İran İslam Cumhuriyeti ile ilgili gerçeklerin dünya halkına aktarılması olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Basın İşleri Yardımcısı Muhammed Sultanifer BM Teşkilatının Tahran Enformasyon Merkezi başkanı Maria Dotsenko ile Tahran’da gerçekleştirdiği görüşmede, araştırmacıların İran’a gelebilmeleri için BM tarafından gerekli kolaylıkların sağlanmasını isteyerek, İran İslam Cumhuriyetinin BM’den başlıca beklentisinin, İran’la ilgili gerçeklerin tam olarak yayınlanmasına imkan sağlaması ve dünya halklarının İran gerçeklerinden haberdar olması olduğunu bildirdi.

Muhammed Sultanifer ayrıca İran’da medyanın yüksek kapasitesine temasla, İran İslam Cumhuriyetinin BM’nin muhtelif alanlardaki faaliyetlerini İran halkına daha fazla aktarmaya hazır olduğunu söyledi.

BM Teşkilatının Tahran Enformasyon Merkezi başkanı Maria Dotsenko da bu görüşmede karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesinde medyanın önemlini rolünü hatırlatarak, BM’nin muhtelif alanlardaki çalışmalarının İran halkına tanıtılmasının, ayrıca İran’ın kazanımlarının BM’de aksettirilmesinin Tahran’daki görevinin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.