İranlı Petrol Gemisinin Lübnan’a Gitmesinin Önemi

  • 19 Eylül 2021
  • 1.481 kez görüntülendi.
İranlı Petrol Gemisinin Lübnan’a Gitmesinin Önemi

İran Anayasasını Koruma Konseyi sözcüsü sanal ortamdaki kişisel sayfasında Akdeniz’de İran petrol tankerlerinin varlığı hakkında şunları yazdı:” Anayasa’nın 3’üncü maddesinin 16’ıncı fıkrası, İran İslam Cumhuriyeti Hükümetini, dünyanın mazlumlarına ve tüm Müslümanlara yönelik kardeşlerine kardeşçe yardım etmekle mükellef kılıyor. “

Muhabirimizin verdiği habere göre Hadi Tahan Nazif şunları da vurguladı:” Lübnan’a yönelik Amerikan kuşatmasını kırmak için İran petrol tankeri göndermek bu ilkenin açık bir tezahürüdür.”

Bu arada Al-Amane yakıt ikmal şirketinin müdürü Usame Aliq, bugün  El Meyadin kanalına yaptığı röportajda İran’dan satın alınan akaryakıtın dağıtımını anlattı.

Al-Aliq, İran’dan gelen yakıtın mevcutta Al-Amane Şirketinin Beyrut, güneydeki El Buka ve kuzey bölgelerdeki depolarına boşaltıldığını ve şirketin Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah tarafından açıklanan önceliklere göre dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.