Irkçı İsrail güçlerinin saldırılarında 150’den fazla Filistinli yaralandı

  • 11 Aralık 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail güçlerinin saldırılarında 150’den fazla Filistinli yaralandı

Terör rejimi İsrail’in Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi’ne saldırılarında en az 150 Filistinli yaralandı.

ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ırkçı  “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının protesto edildiği işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de ırkçı İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylarda 150’den fazla Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Bu haberi Filistin Kızılayı verirken, ırkçı İsrail ordusunun yaptığı açıklamada da,  işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze sınırında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında 20 noktada çatışma çıktığı ifade edildi.

Yaklaşık 600 Filistinlinin Batı Şeria’daki çatışma noktalarında ırkçı  İsrail askerlerine taş attığı ve araç lastiklerini ateşe verdikleri belirtilen açıklamada, Gazze sınırındaki gösterilerde ise İsrail askerleri ile yaklaşık 450 Filistinli arasında olaylar yaşandığı aktarıldı.

Terör rejimi İsrail polisinden işgal altındaki Doğu Kudüs’teki olaylara ilişkin yapılan açıklamada ise 6 Filistinlinin gözaltına alındığı, olaylarda iki İsrail polisinin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.