İşgal Güçleri Gece Baskınlarında Batı Yaka’da 10 Kişiyi Tutukladı

Filistin halkını huzursuz etmeye, iradesini kırmaya ve sindirmeye devam eden işgal güçleri, dün gece ve sabah erken saatlerde yaptığı baskınlarda 10 kişiyi tutukladığını duyurdu.
Baskın ve operasyonlarla ilgili açıklama yapan işgal ordusu, askerlere ve yerleşimcilere yönelik eylemlere karıştıkları için Şabak tarafından aranan dokuz kişinin tutuklandığını belirtti.
İşgal ordusu yaptığı açıklamada, tutuklananlar arasında Tulkerem’den üç İslamî Cihad mensubuyla Ramallah’tan iki Hamas mensubunun olduğunu ifade etti.
İşgal ordusu, baskın ve aramalarda silah ve patlayıcı ele geçirdiği gibi, Rantis köyünde de direniş çalışmalarında kullanılmak üzere gizlenen ürünler ele geçirdiğini iddia etti.
İşgal güçlerinin dün gece ve bugün sabah baskın yaptığı yerler arasında El-Halil şehrinin Yatta beldesiyle, Eriha’nın El-Avca köyü, Cenin şehrinin El-Yamun beldesi, şehrin güneyinde yer alan Umm En-Neml mezrası, Tulkerem’in Sayda beldesi, Nur Şems Mülteci Kampı, Kalkiliya’nın Azun beldesi ve Cenin şehrinde bir oto yıkama vardı.