İşgal Güçlerinin Ateş Açtığı Filistinli Genç Ayağından Yaralandı

  • 07 Ekim 2019
  • 605 kez görüntülendi.
İşgal Güçlerinin Ateş Açtığı Filistinli Genç Ayağından Yaralandı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin kentinin güneyinde yer alan Fahme beldesi sakinlerinden bir genç bu sabah (7 Ekim Pazartesi) Tulkerem kentinin kuzeyinde işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 23 yaşındaki Ahmed Mustafa Tevfik Saabine isimli genç bu sabah Tulkerem kentindeki ırkçı ayrım duvarında bulunan Zeyta Kapısı’na gitti.

Yerel kaynaklar, Saabine’nin kapıdan geçerek 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan işyerine gitmek istediğini ve işgal askerlerinin Filistinli gence ateş açarak ayağından yaraladıklarını söyledi.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin ilk yardım ekibinin Filistinli gence yaklaşmasına yarım saat kadar izin vermediğini, yaralı gencin daha sonra Kızılay ambulansıyla hastaneye kaldırıldığını, bu arada ırkçı ayrım duvarındaki kapıda işgal ordusuna ait birkaç devriye aracının bulunduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Saabine’den önce de son birkaç gün içinde iki kişiyi daha aynı yerde ateş açarak yaraladığı ve Filistinli işçilerin işgal yönetimince yeni açılan kapıyı 1948’de işgal edilen topraklarda bulunan işyerlerine gitmek için kullandıkları belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.