İşgal Rejimi Yüksek Mahkemesi Filistinli Esirin Evinin Yıkılmasına Karar Verdi

  • 07 Temmuz 2016
  • 862 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Yüksek Mahkemesi Filistinli Esirin Evinin Yıkılmasına Karar Verdi

Filistinlilere yönelik topluca cezalandırma politikasını sürdüren iÅŸgal yönetimi, Cenin’in güneyindeki Kabatya beldesi sakinlerinden 20 yaşındaki esir Ahmed Ebu Zeyd’in ailesine evlerini yıkmadan önce taşınmaları için 10 gün süre verdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal rejimi yüksek mahkemesi ailenin yıkım kararına yaptığı itirazı bugün (7 Temmuz Perşembe) reddetti. Yüksek mahkemenin kararının işgal güçlerine evi yıkması için yeşil ışık yaktığı ifade edildi.

Esir Ahmed Ebu Zeyd’in amcası Edib Ebu Zeyd, iÅŸgal yönetiminin 10 kiÅŸinin yaÅŸadığı 100 metrekarelik evi boÅŸaltması için aileye 10 gün süre verdiÄŸini söyledi.

Evin altında ve yanında dört dükkanın bulunduÄŸunu belirten Edib Ebu Zeyd, iÅŸgal güçlerinin esir Ahmed Ebu Zeyd’i yaklaşık beÅŸ ay önce Filistinli üç gencin Kudüs’teki Babu’l-Amud semtinde gerçekleÅŸtirdikleri bıçaklama eyleminde gençelere yardımcı olmakla suçladığını bildirdi. Sözkonusu eylemde iÅŸgalcilerden bir kadın asker ölürken eylemci üç genç de ÅŸehit olmuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.