İşgal rejiminin bazı gazetelerinin ilk sayfası siyah basıldı

  • 26 Temmuz 2023
  • 84 kez görüntülendi.
İşgal rejiminin bazı gazetelerinin ilk sayfası siyah basıldı

Siyonist rejim İsrail’de bazı gazeteler, tartışmalı yargı düzenlemesine ilişkin yasa tasarısının dün Mecliste onaylanmasının ardından okurlarının karşısına siyah ilk sayfayla çıktı.

Yediot Ahronot, İsrail Hayom, Haaretz ve TheMarker gazetelerinin siyah baskılı ön sayfalarında “İsrail demokrasisi için kara bir gün” ifadeleri yer aldı.

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazetelerdeki söz konusu reklamın işgal topraklarında aylardır devam eden gösterileri de finanse eden yabancı kuruluşlar tarafından verildiği iddiasında bulundu.

Öte yandan, İsrailli doktorlar, Yüksek Mahkeme’nin yürütme üzerindeki denetimini sınırlandıran yasa tasarısının dün Mecliste onaylanmasına tepki olarak bir günlük grev başlattı.

İsrail Tabipler Birliği Başkanı Zion Hagay, yaptığı yazılı açıklamada, tartışmalı yasa tasarısının koalisyon hükümeti tarafından Meclisten geçirilmesi hakkında, “Bugün İsrail Devleti ve halkı için zor bir gün” ifadelerini kullandı.

Hagay, “Tabipler Birliği, akla yatkınlık gerekçesinin iptali hakkındaki yargı Temel Kanunlarında değişiklik yapılmasına yönelik aşırılık yanlısı çerçevenin, sağlık sistemi, hastalar ve doktorlar için ciddi sonuçları olacağını tekrar tekrar ifade etmiş ve herkesi uyarmıştı” değerlendirmesinde bulundu.

İşgal topraklarında  aylardır kitlesel protestolara neden olan tartışmalı yargı düzenlemesi kapsamında Yüksek Mahkemenin hükümet üzerindeki denetimini kaldıracak yasa tasarısı dün mecliste kabul edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.