İşgalci Siyonist İsrail Rejimi: Lübnan İle Savaş Olabilir!

  • 18 Aralık 2023
  • 46 kez görüntülendi.
İşgalci Siyonist İsrail Rejimi: Lübnan İle Savaş Olabilir!

İşgalci Siyonist İsrail Rejimi Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesini ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı’nda görüştü. İsrail Dışişleri Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iki Bakan’ın Gazze’ye yönelik saldırılar ve Hizbullah ile Lübnan sınırında devam eden çatışmaları ele aldığı kaydedildi.

Bakanların görüşmesinin, İsrail ile Lübnan arasında, özellikle Hizbullah ile yaşanan gerilimleri çözmenin siyasi yollarını incelemek üzere gerçekleştiği belirtilen açıklamada, “BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının uygulanmaması Lübnan ile savaşa yol açabilir.” ifadelerine yer verildi.

Cohen, görüşmenin ardından konuk Fransız Bakan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Fransa’nın İsrail ile Lübnan merkezli Hizbullah arasındaki olası topyekün bir savaşı önlemede kilit rol oynayabileceğini kaydetti.

“Fransa, Lübnan’da bir savaşın önlenmesinde olumlu ve önemli bir rol oynayabilir” diyen Cohen, sorunun çözümüne ilişkin şunları aktardı:

“Bunu yapmanın iki yolu var. Ya diplomasi yoluyla ya da güç kullanarak. BM Güvenlik Konseyi, 2. Lübnan Savaşı’nın ardından 2006 yılında 1701 sayılı kararı kabul etti. Bu karar, Litani Nehri’nin güneyinde askeri güç değil, Lübnan ordusunun olması gerektiğini açıkça belirtiyor. Lübnan’da savaşı önlemenin hala bir yolu var. Eğer uluslararası toplum bunu başaramazsa, bunu kendimiz yapmaktan başka seçeneğimiz kalmayacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.