IŞİD elebaşlarından Emad Yasini, Lübnan’da yakalandı

IŞİD terör örgütünün elebaşısı Lübnanın güneyindeki Aynulhalve kampında yakalandı.
İrnanın verdiği haberde, Lübnan ordusu güvenlik güçleri tekfirci terör örgütü IŞİD’in elebaşısı Emad Yasini Lübnanın güneyindeki Seyda kentindeki Aynulhalve adlı Filistinlilerin yaşadığı mülteci kampında yakaladılar.
Lübnanın güneyindeki Seyda kentindeki Aynulhalve adlı Filistinlilerin yaşadığı mülteci kampı dün gece 11’den beri Fetih hareketi güçleri ile terör örgütü arasındaki çatışmalara sahne olurken adı geçen kamptaki insanların çatışmalardan dolayı kampı terk etmek zorunda kaldıkları anlaşılıyor.
Lübnanlı bir kaynak da İmad Yasinin tehlikeli bir terörist olup Lübnan yargı organı tarafından takip altında olduğunu bildirdi.
IŞİD’ın adı geçen unsuru Aynulhalve mülteci kampındaki Asbe Elensar terör grubu unsurlarından olduğu bildiriliyor.
Lübnanın kuzey doğusu ve doğu bölgeleri son iki yıldan beri Lübnan ordusu ve hizbullah güçleri ile IŞİD ve Enusra unsurları arasındaki ağır çatışmalara sahne olmaktadır.