IŞİD teröristleri Deyrezzor’dan firar ediyor

  • 10 Eylül 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
IŞİD teröristleri Deyrezzor’dan firar ediyor

Suriye ordu birliklerinin Deyrezzor’daki zaferlerinin ardından IŞİD teröristleri bölgeden firar etmeye başladı.

Lübnan’ın el-Minar tv kanalının aktardığı habere göre, Suriye hava kuvvetlerinin IŞİD teröristlerinin Deyrezzor’un güneyindeki mevzilerine düzenlediği saldırılarda bazı teröristlere etkisiz hale getirildi, onlarca terörist de bölgeden firar etti.

Deyrezzor havalimanı batı elektrik firması da Suriye güçlerinin kontrolüne geçti.

Suriye Savaş Enformasyon Komitesi de yaptığı açıklamada, Suriye ordu birliklerinin Ürdün sınırında 4 noktada daha kontrol sağlamayı başardığını bildirdi.

Suriye ordusu ayrıca Humus vilayetinde Sohne bölgesinin bazı noktalarında kontrol sağladı.

Deyrezzor askeri havalimanına yönelik kuşatmanın da kırıldığı bildiriliyor.Bu arada, Suriye ordusunun 5. Kolordu birliklerinin IŞİD’in Deyrezzor’un güneyindeki kuşatmayı deldiği ve kentin içinde konuşlanan güçlerle birleştikleri öğrenildi.

Deyrezzor’daki Sputnik muhabiri, el Suhna yönünden ilerleyen Suriye ordusunun 5. Kolordu birliklerinin Deyrezzor’un güneyindeki otoyolda kentte bulunan diğer Suriyeli askerlerle birleştiklerini aktardı.

Ordu birliklerinin birleşmesiyle IŞİD’in Deyrezzor kenti kuşatması 2. kez delinmiş oldu. Kuşatma ilk olarak 5 Eylül’de Suriye ordusunun elit Kaplan Kuvvetleri tarafından delinmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.