İslam İnkılabı Rehberi: Yabancılara bel bağlamak tehlikelidir

  • 18 Şubat 2018
  • 980 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Yabancılara bel bağlamak tehlikelidir

İslam İnkılabı Rehberi, ülkenin nükleer anlaşma ve müzakereler konusunda dışarıya güvenip, bel bağlamaktan bir kazanç elde etmediğine işaretle, nükleer anlaşma ve müzakerelerde onlara güvendiklerini ancak menfaat elde etmediklerini vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün binlerce devrimci ve dindar Tebrizli’nin kendileriyle yaptığı coşkulu görüşmede yaptığı açıklamada, “Elbette ne iyi ki yetkililer, nükleer anlaşma meselesine yönelik yaklaşımları iyidir ve Dışişleri Bakanı’na da Amerikalılar’ın hapisliği ve Avrupalılar’ın bir nala bir mıha politikasına karşı çok iyi ve güçlü şekilde hareket ettiği için teşekkür edilmeli, bu yol sürmeli.”

İslam İnkılabı Rehberi, yabancılardan yararlanırken onlara güvenmek gerektiğini çünkü muhtelif yollardan ülkenin kaderine hakim olabildiklerini belirterek, tüm yetkililerin bu çok önemli meseleyi ilgi odağına almaları gerektiğini vurguladı.

İmam  Hamanei ayrıca, savunma alanında başlatılan hareketin sürmesi ve ihtiyaç duyulan tüm teçhizat, araç ve yöntemlerin modernize edilmesinin ülkenin başka bir önceliği olduğunun altını çizdi.

Kendi silahlarıyla insanlığı tehdit eden ancak İran’ın füze gücüne karşı çıkan düşmanları sert şekilde eleştiren İslam İnkılabı Rehberi şöyle buyurdu: “Bu meselenin sizinle ilgisi nedir? Siz İran halkını füze ve diğer savunma imkanlarından alı koymak ve böylece ona zorbalık yapmak istiyorsunuz.”

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca nükleer silah ve kitle imha silahları haram saydıklarını belirterek, ancak başka gereken her şeyi kudretle takip ettiklerini ifade etti.

İmam Hamanei beyanatının başka bir kısmında ise ülkenin şimdiki önceliklerine işaretle, ekonomi konusunu çok önemli olarak niteledi, ülkenin ekonomik sorunlarının esas çözüm yolunun direniş ekonomisi ve halk ve iç kapasiteye yaslanmak olduğunu, ancak bunun için tedbire ihtiyaç olduğunu vurguladı. Direniş ekonomisinin içeriye kapanık kalmak değil, içten büyüyen, dışarı açılan bir ekonomi olduğunu ifade etti.

İslam İnklabı’nın zaferinin 40. yıldönümünde düzenlenen coşkulu 22 Behmen (11 şubat) yürüyüşe dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, bunun bir mucizeye benzediğini ve dünyadaki devrimlerin hiçbirinde görünmediğini vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.