İslami Cihad Genel Sekreteri: İran İslam Cumhuriyeti, 40 Yıldır Parlıyor

  • 08 Şubat 2019
  • 1.441 kez görüntülendi.
İslami Cihad Genel Sekreteri: İran İslam Cumhuriyeti, 40 Yıldır Parlıyor

Filistin İslami Cihat hareketi genel sekreteri Riyad Nahale, İran İslam cumhuriyetinin 40 yıldır sağlam bir şekilde parlamaya devam ettiğini söyledi.

Lübnan başkenti Beyrut’ta düzenlenen İran İslam İnklabı zafer yıldönümü etkinliğinde konuşan Nahale, 40 yıldır İran’ın mütecaviz Amerika ve Siyonist rejim’e karşı koymakta özgürlükçüler için bir parolaya dönüştüğünü belirtti.

Nahale açıklamasının devamında İran İslam cumhuriyetinin halk ve direnişe desteğini hiçbir zaman esirgemediğini ifade etti.

Öte yandan Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah da Beyrut’ta düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, Amerika ve müttefiklerinin İran karşıtı düşmanlıklarına işaret ederek, İran’ın bağımsız olması ve ayrıca mustazaflar ve Filistinlilere destek vermesi dolayısıyla Amerika’nın düşmanlığı ve yaptırımlarına maruz kaldığını vurguladı.

Direniş ekseninin bölgede en güçlü eksen olduğunu kaydeden Nasrullah, Amerika ve Siyonist rejimin İran’a karşı savaş açmasının imkansız olduğunu kaydederek, İran karşıtı bir savaş başlatılması durumunda İran’ın yalnız kalmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.