İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif: İran, Şam’ın isteği üzerine Suriye’de varlık gösterecek

  • 30 Ekim 2019
  • 932 kez görüntülendi.
İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif: İran, Şam’ın isteği üzerine Suriye’de varlık gösterecek

İslami İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türk ve Rus mevkidaşlarıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, ‘Rusya ve İran, Suriye halkı ve devleti istediği sürece bu ülkede varlığını koruyacak’ dedi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Türk ve Rus mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Zarif, ‘Rusya ve İran, Şam’ın isteği ve talebi doğrultusunda orada bulunuyor’ diye konuştu.

ABD askerlerinin Suriye’de petrol yataklarını koruma bahanesiyle orada bulunmalarını eleştiren Zarif, ‘ABD Devlet Başkanı Trump, en azından ABD’nin hedefleri konusunda doğruları söylüyor’ değerlendirmesinde bulundu.

Suriye Anayasa Komitesi’nin sadece Suriyeliler’e özgü olması ve onlar tarafından yönetilmesi gerektiğinin altını çizen İran Dışişleri Bakanı Cvad Zarif, Anayasa’nın tüm Suriye halkınca kabul görmesinin önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu basın toplantısında yaptığı açıklamada, Suriye Anaysa Komitesi’nin kurulmasında Astana Süreci’nin etkili olduğunu kanıtladığını bildirdi.

Ankara’nın Suriye’nin toprak bütünlüğü konusundaki sorumluluğuna bağlı kaldığına işaret eden Çavuşoğlu, Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesinden yana olduklarını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yaptığı açıklamada, Suriye Anayasa Komitesi’nin kurulmasının Suriye halkı için büyük bir zafer olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.