İslami parlamentolar İran’ın Filistin’e tam destek teklifini memnuniyetle karşıladı

  • 07 Aralık 2021
  • 405 kez görüntülendi.
İslami parlamentolar İran’ın Filistin’e tam destek teklifini memnuniyetle karşıladı

İran İslami Danışma Meclisi’ndeki İran-Filistin parlamenter dostluk grubu başkanı şunları vurguladı: İslam ülkeleri parlamentoları İran’ın Filistin’e tam destek önerisini memnuniyetle karşıladı.

Abbas Gulru, Türkiye’de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada şöyle dedi: ”50’den fazla İslam ülkesinin katıldığı konferansın teması “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” ve mevcut ülkeler Filistinlileri desteklemek için pratik ve idari adımlar atılması gerektiğini vurguladılar.”

İran-Filistin Parlamentoları Dostluk Grubu Başkanı, ayrıca şöyle dedi: ”Konferansta, Filistinli tutsaklar ile İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocukların yanı sıra Kudüs sorunu ve Kudüs’ün uluslararası ve hukuki statüsü de gündeme geldi ve Filistin’in başkentinin Kutsal Kudüs olduğu vurgulandı.”

Gulru ayrıca şöyle dedi. ”İslam Cumhuriyeti’nin bir temsilcisi olarak konferansta, İran’ın İngilizlerin Hamas’ı terör örgütü olarak adlandırma eylemini kınama konusundaki tutumunun yanı sıra 73 yıllık İsrail rejiminden sonra Filistin halkının hala işgal altında ve baskı altında olduğu ve İslami olunduğu gerçeği vurgulandı.”

İranlı yetkili, “Konferansta, İran’ın Filistin direniş gruplarını desteklemeye yönelik iki alanda ve diğerinde Filistin topraklarında referandum planlamaya yönelik siyasi girişimle ilgili eylemleri, mevcut ülkeler tarafından dile getirildi ve memnuniyetle karşılandı.” dedi.

Gulru’ya göre, İslam ve Filistin yanlısı ülke parlamentolarının “Filistin ile Dayanışma Günü” olarak adlandırılan bir gün ilan etmesi önerildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.