İsrail Suriye’ye Müdahalede Bulunabiliriz

  • 04 Kasım 2017
  • 1.299 kez görüntülendi.
İsrail Suriye’ye Müdahalede Bulunabiliriz

 El Nusra terör örgütü, Suriye’nin Golan tepelerinin yakınında bulunan, Suriye ordusunun kontrolündeki Hadar köyüne bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. SANA haber ajansı bombalı saldırıda yaralıların durumunun ciddi olduğunu, şehirde devam eden saldırılar sebebiyle yaralıları güvenli bir yere aktarmanın da zorlaştığını ve bundan dolayı sayının artmasının beklendiğini belirtti.

Suriye devlet medyasından gelen haberlere göre; saldırının ardından Suriye ordusu ile El Nusra teröristleri arasında çatışma çıktı. İsrail ordusu ise kargaşaya müdahale edebileceğini belirten bir açıklama yaptı.

İsrail Ordusundan Açıklama

İsrail ordusu yaptığı açıklama ile köy sakinlerine yardım etme bahanesini ileri sürerek El Nusra teröristlerine yardım ve destek mesaj gönderdi.

İsrail Ordu, yaptığı açıklamada “IDF (İsrail Silahlı Kuvvetleri) köy sakinlerine yardım etmeye köyün ele geçirilmesini ya da zarar görmesini önlemeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.