Kadınlar, dünyada terörizmin ilk kurbanları

  • 29 Ekim 2017
  • 1.194 kez görüntülendi.
Kadınlar, dünyada terörizmin ilk kurbanları

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinin BM daimi temsilcisi Golamali HoÅŸru, OrtadoÄŸu’da yönetimlerin deÄŸiÅŸtirilmesine yönelik çalışmalar, radikal ve aşırı terörist grupların ortaya çıkarak çalışmasının, daha iyi bir gelecek için kadınların umutsuzluÄŸuna sebep olduÄŸunu belirterek, kadınların terörizmin ilk kurbanları olduÄŸunu belirtti.

HoÅŸru Cuma günü katıldığı “kadınlar, barış ve güvenlik” konulu BMGK’nin oturumunda, “Irak ve Suriye’de terörist grupların fiziki olarak yok edilmeleri ile kadınlara karşı cinayetlerin sona ereceÄŸini düşünmenin safdillik olacağını, zira söz konusu grupların davranışlarının temeli, baÅŸkalarını inkar eden sapkın düşüncelere dayalı olduÄŸunu” belirtti.

Ä°ran’ın BM daimi temsilcisi ayrıca bu sebeplerden dolayı uluslararası toplumun tekfirci gruplarla mücadeleye devam etmesi gerektiÄŸini de söyledi.

BMGK 2000 yılında “kadınlar, barış ve güvenlik” konusunda 1325 sayılı bildiriyi onayladı. Söz konusu bildiride ilk kez silahlı çatışmalar ve savaÅŸların kadınlar ve kızlar üzerindeki kötü etkileri dikkate alındı. BMGK geçen yıllarda yine kadınlar, barış ve uluslararası güvenlik konusunda 6 bildiri daha onayladı. Fakat maalesef dünya çapında yaÅŸanan çatışma ve savaÅŸlarda birçok kadının birçok hakkını kaybettiÄŸine, temel haklarının ciddi olarak çiÄŸnendiÄŸine ÅŸahit oluyoruz. 3. Milenyumda kadınların köle olarak satılması, cinsel ÅŸiddete maruz kalması, çeÅŸitli fiziksel ve psikolojik iÅŸkencelere maruz kalması, bu ÅŸom olayların etkilerindendir.

Batı dünyasının tanınmış muhabirlerinden Berry Robin bu konuda şöyle diyor: … çeÅŸitli toplumlarda ahlaki deÄŸerler silikleÅŸmiÅŸ ve modern cahiliyet kızları diri diri gömüyor; cisimlerini deÄŸil, onların ruhunu, ÅŸahsiyetini ve iffetini. Yeni çaÄŸda uzun süreli kanlı savaÅŸlara ÅŸahit oluyoruz; bu kez demokrasi, adalet ve insan severlilik sloganı ile. Zayıfların iÅŸkence edilmesine ÅŸahit oluyoruz; bu kez Ebugureyp veya Guantanamo’da …

Günümüzde bu ÅŸiddet olayların sonucu, Suriye, Irak, Yemen, batı Asya’dan kuzey Afrika’ya kadar alanda görülüyor.

11 Eylül olayları ardından ABD önce Afganistan ve ardından Irak’a saldırdı; fakat iki ülkenin iÅŸgal edilmesi, ÅŸiddet olayların son bulmasına yardımcı olamadı. Günümüzde de batı ve tabi ki en ön safta Amerika, her gün insan hakları ihlalini kınayan yeni bir bildiri onaylıyor. Fakat aynı ülkeler bu kez kendi siyasi çıkarları veya silah satışı söz konusu olunca kadınlara hiçbir insani hak tanımayan Suudi Arabistan gibi çocuk katili, baÄŸnaz ve gerici rejimlerle iÅŸbirliÄŸi yaparak, kadınların ölümüne karşı sessizliÄŸi sürdürmekle kalmıyor hatta destekte de bulunuyorlar.

Amerika’nın itiraf etmesine göre bizzat kurduÄŸu IŞİD terör grubunun Irak ve Suriye’de kadınlar ve kızlara karşı iÅŸlediÄŸi cinayetler, tüm dünya tarafından biliniyor. IŞİD’in Irak’ta Ezidi kadınların köle olarak sattığı, iÅŸgal ettiÄŸi kentlerde kadınları adeta cinsel köle olarak kullandığı, Rakka’da kadın köle pazarı kurduÄŸu, insanlık tarihine kara sayfalarda yazılan utanç verici olaylardır.

Amerika’nın her yıl milyonlarca dolar deÄŸerinde hibe ettiÄŸi silahlarla Siyonist rejim Filistinli kadınları öldürüyor, çocuklarını ve eÅŸlerini ÅŸehit ediyor, evlerini yıkıyor ve onları çaresiz ve umutsuz bırakıyor.

Zaman aşımı kadınlar ve çocuklara barış, güvenlik ve özgürlüğü armağan edenin ABD olmadığını, şiddete karşı mücadele eden ve kendi haklarını kazanmak için direnenler olduğunu gösterecektir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.