Kanada düşünce enstitüsü: Hizbullah, Lübnan’ın savunma gücüdür

  • 15 Ağustos 2017
  • 1.290 kez görüntülendi.
Kanada düşünce enstitüsü: Hizbullah, Lübnan’ın savunma gücüdür

Kanada’lı düşünce enstitüsü, Hizbullah’ın Lübnan’ın iç gelişmelerindeki etkin varlığına daikkat çektiği raporda Hizbullah’ın Arsal’da teröristlerle mücadelede önemli rol ifa ettiğini belirtti.

Söz konusu merkez, Hizbullah’ın Lübnan’ın savuma gücü olduğuna vurgu yaparak, Hizbullah olmadan Lübnan’ın savunmasız olacağını duyurdu.

Lübnan Hizbullah’ı genel sekreteri Seyyit Hasan Nasrullah’ın Siyonist rejimin Lübnan’a dayattığı 33 günlük savaşın yıl dönümünde Amerika başkanı Trump’a hitaben yaptığı konuşmasının, Hizbullah liderinin Amerika karşısında cesur direnişinin göstergesi olduğuna dikkat çekilen raporda, Ortadoğu’da güç dengesinin hızlı bir şekilde değişmekte olduğu, Batılı güçler ve müttefiklerinin bölgedeki eski konumu ve itibarını yitirdiği belirtildi.

Arsal’ın teröristlerden kurtarılmasına değinilen raporda Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Lübnan ordusu arasındaki ittifakın teröristlerle mücadelede büyük başarıları beraberinde getirdiği vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.