Katar Dışişleri Bakanı, Tahran’da İranlı mevkidaşı ile görüştü

  • 28 Ocak 2022
  • 126 kez görüntülendi.
Katar Dışişleri Bakanı, Tahran’da İranlı mevkidaşı ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani bugün Tahran’da biraraya geldiler. Bakan Emir Abdullahiyan, son sıralardaki askeri eylemlerin artmasının Yemen ve bölgede savaşın yeniden patlak vermesine yol açacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin hızına işaretle, Afganistan ve Yemen’de barış ve istikrarın sağlanması için İran ve Katar’ın çaba sarfetmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Emir Abdullahiyan son haftalarda Yemen’de askeri girişim ve eylemlerin artmasına işaretle, bu hususların Yemen ve bölgede savaşın yeniden patlak vermesine ve barış yolunun tahrip edilmesine yol açacağını belirtti.
Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ise, bölgede yeni gerilimlerden endişeli olduklarını dile getirerek, Yemen krizinin askeri değil diyalog yoluyla çözüleceğine inandıklarını söyledi.

İran ile Katar dışişleri bakanları bugün ikili konuların yanısıra, Afganistan ve Yemen dahil önemli bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ele aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.