Katar İle Arabistan Arasındaki Kriz Alenileşti

  • 28 Mayıs 2017
  • 1.674 kez görüntülendi.
Katar İle Arabistan Arasındaki Kriz Alenileşti

Katar emiri’nin İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi ardından Suudi Arabistan’ın El Arabiya televizyonu, Katar yönetimine yönelik ağır saldırılarda bulundu.

ABD başkanının geçen hafta Arabistan’a gitmesi ve Riyad ile Washington arasında büyük çaplı silah anlaşması imzalanması ardından Katar ve Arabistan arasındaki anlaşmazlıklar aleni oldu.

Suudi Arabistan’ın El Arabiya televizyonu, Katar yönetiminin Fars Körfezi Arap yönetimlerinin çıkarlarını gözardı ederek İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirmesini ve Ruhani’nin son seçimleri kazanmasını tebrik etmenin yanı sıra İran ile Katar ilişkilerinin daha da gelişmesi talebinde bulunmasını sert ifadelerle eleştirdi.

El-arabiya ayrıca Katar emirinin daha önce de BM Genel Kurulunda İran ile işbirliğinin zarureti yolundaki sözlerini hatırlatarak, Katar’ın 2006 yılında da BM Güvenlik Konseyi’nin İran’ın nükleer dosyası ile ilgili İran yararına oy kullandığını bildirdi.

El-Arabiya’nın haberinde, Katar yönetimi ve hanedanının Vahhabilikle bir alakalarının olmadığını bildirdi.

El-Arabiya daha önce de Katar yönetimini terörizme ve el-Kaideye destek vermekle suçlamıştı.

Bu iddia ise Katar ile Suudi Arabistan arasında gelişen medya savaşını bir üst seviyeye taşıdı.

Ofisleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BEA) bulunan El Arabiya televizyonu, “Ben Ladin’in belgeleri, onun Katar ile olan bağlantılarını mı gösteriyor?” sorusuyla başlayan haberde, ABD’nin eline geçen Ladin’e ait belgeler arasında yer alan ve Ladin’in eşlerinden birine yazdığı mektupta, Katar’dan sığınma almayı teklif ettiği iddia edildi.

Ancak ABD’nin açıkladığı Ladin arşivinde böyle bir mektubun olmaması dikkat çekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.