Kefr Kaddum Köyü Yürüyüşüne İşgalcilerin Saldırısı Yüzünden Yaralananlar Oldu

  • 04 Ocak 2020
  • 467 kez görüntülendi.
Kefr Kaddum Köyü Yürüyüşüne İşgalcilerin Saldırısı Yüzünden Yaralananlar Oldu

Batı Yaka’daki Kefr Kaddum köyünde haftalık olarak düzenlenen yürüyüşe dün (3 Ocak Cuma) de işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu yaralananlar oldu.

Yahudi yerleşimini protesto amacıyla ve köyün 16 yıldan beri kapalı olan yolunun açılması talebiyle düzenlenen haftalık yürüyüşe bugün işgal güçleri yine fiili müdahalede bulundu, gerçek mermilerle, lastik kaplamalı mermilerle saldırdı ve yürüyüşçülerin üzerine gaz bombaları attılar.

Kefr Kaddum’daki halk direnişinin genel koordinatörü Murad İştivi işgal askerlerinin yürüyüşe katılanlara saldırdıklarını, üzerlerine gerçek mermilerle ve lastik kaplamalı mermilerle saldırıda bulunduklarını, göz yaşartıcı gaz bombaları attıklarını, bu yüzden birçok kişinin boğulma tehlikesi yaşadığını, yaralananlara olay yerinde ilk yardım müdahalelerinde bulunulduğunu söyledi.

İştivi işgalci askerlerin gençlerden bazılarını gözaltına almak amacıyla tuzaklar kurduklarını ancak bu çabalarının sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.