Kemalvendi: İran’ın savunma meseleleri, müzakere konusu olamaz

  • 11 Mart 2018
  • 1.518 kez görüntülendi.
Kemalvendi: İran’ın savunma meseleleri, müzakere konusu olamaz

İslami İran Atom Enerjisi kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, İran’ın savunma alanlarını ilgilendiren konuların hiçbir şekilde ve herhangi bir düzeyde müzakere konusu olamayacağını söyledi.

Mehr haber ajansına konuşan Kemalvendi, Feansa’nın İran’ın savunma meselesi başta olmak üzere diğer alanlarda Avrupa ülkeleri arasında ne ölçüde konsensüs sağlayabileceği konusunda yöneltilen bir soru üzerine, ” Fransa Amerika’nın yanında yer almanın kendi çıkarları yönünde olacağı düşüncesindedir, ancak bu görüş, tüm Avrupa ülkelerinin görüşü değildir, Fransızlar özellikle İran’ın karşılarında olduğu bir zaman Amerika’nın çıkarları yönünde hareket etmek istemeleri durumunda işlerinin bir hayli zor olacağının farkındadır”diye kaydetti.

Kemalvendi açıklamasının devamında Fransa’nın bölgede özellikle Lübnan ve Suriye’de diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha fazla varlık sergilediği ve eskideki nüfuzunu yitirdiğini hissettiği, bu yüzden birtakım siyasi pazarlığa soyunduğunu söyledi.

Kemalvendi, “2231 kararnamesinin ek bildirilerinde İran’dan başlık taşıyabilecek füze imal etmemesi ve denememesi istenmiştir; İran ise defalarca füzelerinin başlık taşımak için olmadığını bildirmiştir”diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.