Kerbela’da İran konsolosluk binasına saldırıda dış güçlerin parmağı

  • 05 Kasım 2019
  • 912 kez görüntülendi.
Kerbela’da İran konsolosluk binasına saldırıda dış güçlerin parmağı

Irak Asaib Ehl El’Hak hareketi genel sekreteri Gays el’Haz’ali, pazar gecesi Kerbela kentinde İran konsolosluk binasına saldırıda Amerika, BAE ve siyonist İsrail gibi dış güçlerinin komplolarının devamının olduğunun görüldüğünü söyledi.

Haz’ali, el’Irakiye tv kanalına verdiği demeçte, sözkonusu rejimlerin Irak’ta kaosu kışkırtmak ve sürdürmek istediklerini bildirdi.

Bu arada Irak Dışişleri Bakanlığı bir bildiri yayınlayarak, Kerbela kentinde bulunan İran Konsolosluğu binasına yapılan saldırıyı kınayarak, bu tür eylemlerin İran ile Irak arasındaki dostane ilişkileri zedelemeyeceğini duyurdu.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bir grup provokatörün Kerbela kentinde bulunan İran Konsolosluğu binasına yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Irak Dışişleri Bakanlığı, diplomatik ilişkiler konusundaki Viyana Sözleşmesine uyarak diplomatik merkezlere saygı gösterme gerektiğini vurguluyor. Konsoloslukların ve diplomatik merkezlerin güvenliği ihlal edilmemesi gereken bir kırmızı çizgidir. Irak’ta güvenlik güçleri diplomatik misyonlara yönelik güvensizlikleri önlemek için gereken önlemleri almıştır.”

Olaylara ilişkin El-Alem TV kanalına konuşan Kerbela’daki İran Başkonsolosu, Irak güvenlik güçlerinin durumu kontrol altında aldığını ve binanın çevresinde durumun normale döndüğünü bildirdi.

Öte yandan Irak’tan alınan bir başka habere göre, dün Nasiriye kentinde devam eden huzursuzluklarda bir kişi öldü ve yedi kişi de yaralandı.

Irak’ta son haftalarda yaşanan karışıklıklarda dış güçlerin rollerinin olduğu  yaşanan gelişmelerde açıkça görülüyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.