Kerbela’ya 14 milyon Erbain ziyaretçisi ulaştı

  • 05 Eylül 2023
  • 113 kez görüntülendi.
Kerbela’ya 14 milyon Erbain ziyaretçisi ulaştı

Şu ana kadar bu vilayete giriş yapan ziyaretçi sayısını açıklayan Kerbela Valisi, bu yılki Erbain töreninin geçmiş yılların en büyük töreni olarak kabul edildiğini vurguladı.

Kerbela Valisi Nasif el-Hitabi, Kerbela vilayetine şu ana kadar 14 milyon ziyaretçinin giriş yaptığını duyurdu.

Ayrıca şunları ekledi: “Bu yılki Erbain töreni son yılların en büyük ve en kapsamlı töreni olarak değerlendiriliyor. Bu törenin mümkün olduğu kadar görkemli bir şekilde yapılması için geliştirilen planları doğrudan Irak Başbakanı denetlemektedir.”

El Hitabi, “Irak kurumları, Başbakanın talimatıyla güney aksında ziyaretçilerin taşınması için bin otobüs tahsis etti. Ziyaretçilerin taşınması için Irak eyaletlerinin tüm tesisleri kullanıldı. Her Kerbela sakininin evi bir geçit törenine dönüşmüştür.” ifadesini kullandı.

“Erbain ziyaretçilere 28.000 Hüseynli alayı hizmet veriyor ve ziyaretçilerin evlerine dönmeleri için hazırlıklar yapılıyor. Erbain ziyaretçilerinin sayısının çokluğuna rağmen onların hareketlerinin ve gidiş gelişlerinin kolaylaştığına şahit oluyoruz ve ziyaretçilerin belirlenen rotalarda yürümelerini ve bu rotalardan sapmamalarını rica ediyoruz.” dedi

İmam Hüseyin’in (a.s) haremi yönetici danışmanı Fazıl Öz de iki gün önce şöyle demişti: “Bu yıl ziyaretçi sayısında öyle büyük bir artış göreceğiz ki kutsal şehirler Kerbela, Necef, Kazimeyn ve Samarra ziyaretçilerle dolup taşacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.