Ketaibu Hizbullahı, Mossad’ın Irak Kürdistanı’ndaki faaliyetlerinin bölgesel barışa tehdit oluşturduğunu söyledi

  • 24 Mart 2022
  • 246 kez görüntülendi.
Ketaibu Hizbullahı, Mossad’ın Irak Kürdistanı’ndaki faaliyetlerinin bölgesel barışa tehdit oluşturduğunu söyledi

21 Mart’ta Irak’ın Ketaibu Hizbullah hareketinin sözcüsü Cafer el-Hüseyni, İsrail casus ajansı Mossad’ın yarı özerk Kürdistan bölgesindeki faaliyetlerinin Irak ve komşuları arasında bir çatışmayı tetikleyebileceği konusunda uyardı.

El-Hüseyni, Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonuna verdiği demeçte, Kürdistan Bölgesel Hükümeti’nin (KBY), Mossad ajanlarının, saldırının sonuçlarının tam olarak farkında olmalarına rağmen, bölgeyi bölgedeki diğer ülkelere yönelik saldırılar için bir fırlatma rampası olarak kullanmasına izin vermesinin talihsizlik olduğunu söyledi. bu tür faaliyetler.

Hareketin, KBY’nin İsrail’e ham petrol ihracatı da dahil olmak üzere birçok konuda Tel Aviv ile işbirliği yaptığının farkında olduğunu da sözlerine ekledi. O zamandan beri Kürt liderliğine, İsrail’in bölgeyi istikrarsızlaştırma ve hegemonyasını genişletme planlarına alışmaktan kaçınması için çağrıda bulundu.

13 Mart’ta İran İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) , Irak Kürdistan bölgesinin başkenti Erbil’deki gizli bir Mossad üssüne füze saldırısı düzenlediğini duyurdu .IRGC’ye göre, sabahın erken saatlerinde yapılan saldırı üst düzey üç Mossad ajanını öldürdü ve enaz yedi kişiyi kritik şekilde yaraladı.

IRGC, gizli Mossad bileşiminin İran’a yönelik saldırıları planlamak ve başlatmak için kullanıldığını söyledi. Operasyonun bölgedeki tüm ülkelere İran’ın İsrail rejiminin sınırlarına yakın faaliyetlerine karşı hassas olduğu ve buna müsamaha göstermediği mesajını verdiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Devrim Muhafızları, Kürt ve Irak makamlarının kendi topraklarında Mossad faaliyetlerine son verilmesi yönündeki tekrarlanan talepleri görmezden gelmesi üzerine harekete geçmek zorunda kaldığını söyledi. Devrim Muhafızları, Mossad’ın bölgede kalmasına izin verilirse gelecekte benzer adımları atmaktan çekinmeyecekleri konusunda uyardı.

Devrim Muhafızları, “Güvenliğimiz bu bölgeden tehdit edilmeye devam ederken, Iraklı yetkililer bu ülkedeki diğer Siyonist üslerini kaldırmak için harekete geçmezse, tereddüt etmeden karşılık veririz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.