Kızılhaç örgütünden Yemen’de insani kriz uyarısı

  • 18 Kasım 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Kızılhaç örgütünden Yemen’de insani kriz uyarısı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen’e uygulanan abluka nedeniyle ülkeye akaryakıt girememesinden dolayı 3 büyük kentte su ve kanalizasyon hatlarının çalışamaz hale geldiği uyarısında bulundu.

ICRC’den yapılan açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen’deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerinin kapatma kararının ardından, Sa’da ve Taiz kentlerine temiz su sağlamadığını, bu durumun 1 milyon insanı kolera ve su kaynaklı bulaşıcı hastalık riskiyle karşı karşıya kalmasına neden olduğu vurgulandı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de, ülkeye akaryakıt girememesinin çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getireceği uyarısında bulundu. Laerke, ülkede 7 milyon insanın kıtlığın eşiğinde olduğunu vurgulayarak, ablukanın acilen kaldırılması çağrısını yineledi.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, Yemen’de koleradan dolayı 2200 kişi hayatını kaybederken 870 bin kişinin kolera virüsü taşıdığı anlaşılıyor.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin 2.5 yılı aşkın sürdürdüğü Yemen’e yönelik saldırılarda bu zamana kadar en az 12 bin sivil ölürken onbinlercesi de yaralandı. Milyonlarca insan da, saldırılardan dolayı evini barkını terketmek zorunda kaldı. Ayrıca Yemen’in okul, hastane, baraj, elektrik santralı gibi tesisleri de büyük oranda yerle bir edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.