KOEP, İran-Avrupa arasında yapıcı görüşmelerde başarılı bir tecrübe

  • 11 Temmuz 2016
  • 940 kez görüntülendi.
KOEP, İran-Avrupa arasında yapıcı görüşmelerde başarılı bir tecrübe

İran İslami Şura meclisi araştırmalar merkezi başkanı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in, İran ile Avrupa ülkeleri arasında sürdürülen görüşmeler hususunda başarılı bir tecrübe olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün AP temsilcisi Richard Hewitt ile görüşen İran İslami Şura meclisi araştırmalar merkezi başkanı Kazım Celali, İran meclisinin görüşmelerin devam etmesini desteklediğini bildirerek, KOEP tecrübesinin yapıcı görüşmeler konusunda başarılı bir aşama olduğunu bildirdi.

İran İslam Cumhuriyetinin, bağımsız, güçlü ve etkili bir Avrupanın olmasını dünya barışı ve güvenliği açısından yararlı bildiğini hatırlatanKazım Celali, KOEP’in tam olarak hayata geçmesi önünde mevcut bir takım bankasal engellere temasla, İran İslam Cumhuriyetinin uluslararası kurallar uyarınca kendi tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini ve artık öteki taraf Amerika’nın de bahaneler üretmekten vazgeçmesi ve KOEP’in icrasına katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.