KOEP’in korunması AB ve ABD için büyük önem taşıyor

  • 16 Mart 2017
  • 1.047 kez görüntülendi.
KOEP’in korunması AB ve ABD için büyük önem taşıyor

İngiltere’nin eski dışişleri bakanı, KOEP’in icrası ve devam etmesinin AB ve ABD için büyük bir önem taşıdığını bildirdi.

İRNA’ya açıklamada bulunan İngiltere’nin eski dışişleri bakanı Jack Straw, Londra-tahral ilişkilerinin seviyesini olumlu niteleyerek, ABD başkanı Donald Trump’ın uluslararası ilişkiler ve siyasi durum hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip olamadığını ve İngiltere başbakanı May’ın da İran ve KOEP’le ilgili olarak Washington siyasetleri karşısında savunmada olması gerektiğini söyledi.

ABD yönetiminin KOEP’le ilgili işbozanlığını sürdürmekte olduğunu belirten Jack Straw, ayrıca Trump’ın müslüman ülkeleri vatandaşlarının 90 günlük süre içinde ABD’ye girişlerinin yasaklanmasıyla ilgili kararını da eleştirerek, bu siyasetin kesinlikle uygulanabilir bir yanının bulunmadığını söyledi.

İran-İngiltere ilişkilerinin gelişmekte olduğunu ve maslahatgüzarlık seviyesinin elçiliğe çıkarılmasının bunu gösterdiğini belirten Jack Straw, İranla diplomatik ilişkinin olmasının da dikkate alınarak İngiltere ve İran arasındaki ticari münasebetler hacminin de artırılması gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.