Kosova’da protestolar sürüyor

  • 11 Ocak 2016
  • 675 kez görüntülendi.
Kosova’da protestolar sürüyor

Kosova’da cumartesi günü şiddete dönüşen protesto gösterisini örgütleyen üç muhalefet partisi lideri, ateşe verilen Kosova Başbakanlık binası önünde düzenledikleri basın toplantısında, protesto gösterisini değerlendirdiler.

Vetvendosye Hareketi lideri Visar İmeri, AAK lideri Ramuş Haradinay ile Nisma lideri Fatmir Limay, düzenledikleri basın toplantısında, İsa Mustafa’nın başında bulunduğu hükümet istifa edinceye kadar protestoların durmayacağını belirttiler. Vetvendosye Hareketi lideri Visar İmeri , düzenlenen protestoya 100 binin üzerinde katılımın olduğunu vurgularken protestolarda vatandaşların Sırp Belediyler Birliği ve Karadağ ile Sınır Anlaşmalarını kabul etmediklerini açıkça belirttiğini kaydetti.

Visar İmeri ayrıca, Başbakanlık binasına parti üyeleri değil, öfkeli vatandaşların Molotof kokteyli fırlattıklarını vurguladı.

Nisma Parti Başkanı Fatmir Limay ise İsa Mustafa Hükümetinin halkın güvenini kaybettiğini ve hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirterek en kısa zamanda daha da şiddetli protestolar düzenleyeceklerini ve Kosova Cumhuriyeti’ni korumak için milletin susmayacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.